APK

Wij verrichten de wettelijke APK-keuringen voor alle merken personenauto’s en lichte bestelwagens en verrichten indien nodig alle voorkomende reparaties. Combineert u een grote onderhoudsbeurt met een APK-keuring, dan is deze APK-keuring gratis.

In de tabel hieronder kunt u zien om de hoeveel jaar uw auto gekeurd moet worden.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg) Brandstof Wanneer keuren?
Datum 1e toelating na 1 januari 2005 Benzine en/of elektromotor – Eerste APK na 4 jaar
– Daarna 2 keer na 2 jaar
– Daarna elk jaar
Diesel, gas of anders (evt. i.c.m. elektrisch) – Eerste APK na 3 jaar
– Daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005 Alle – Eerste APK na 3 jaar
– Daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouder Alle Eens per 2 jaar APK
Datum 1e toelating vóór 1 januari 1960 Alle Geen APK-plicht

RDW Erkend
Wij zijn door de RDW erkend de wettelijk verplichte APK-keuringen te verrichten. De RDW controleert steekproefsgewijs of de keuring goed is uitgevoerd, zodat u weer veilig de weg op kunt. Wij verrichten APK-keuringen voor alle merken personenauto’s en lichte bestelwagens. Tijdens een APK-keuring letten wij op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie.

Keuren tot twee maanden vooraf
U kunt uw auto tot twee maanden vóór de APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met één of twee jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw auto een nieuwe APK-vervaldatum.

Roetmeting bij dieselmotoren
Sinds 1 januai 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor en met een bouwjaar van 1980 of later tijdens de APK-keuring een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw auto in een goede staat van onderhoud voor keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan, mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting bij benzinemotoren
Sinds 1 januari 1998 ondergaan auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een “geregelde” katalysator en met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

18489551_1561918747153861_3805430146759269931_o
De eigenaar van deze Peugeot 307 is precies op tijd gestopt. De gebroken veer heeft de band gelukkig nog niet ernstig beschadigd.

 

 
 
 
Advertenties