Reparatie

Veiligheid en kwaliteit staan bij ons voorop. Of het nu gaat om een remschijven, een sportuitlaat of schokdempers, wij werken hoofdzakelijk met onderdelen van A-merken.

ACCU’S
Startproblemen? Wij testen de accu en dynamo gratis. Moet de accu vervangen worden? Dan is de montage gratis. Wij testen bovendien bij iedere onderhoudsbeurt de accu. Twijfelen we over de capaciteit, dan geven wij u altijd een eerlijk en passend advies. Wij voeren het merk VARTA, een A-merk met uitstekende, onderhoudsvrije en duurzame accu’s met twee jaar garantie.

Welke VARTA uw auto nodig heeft, hangt af van het type auto. Zo heeft een moderne auto met veel hightech snufjes een grotere behoefte aan energie dan een kleine Fiat Panda. Met de keus uit vijf verschillende accu’s, met ieder hun eigen kenmerkende en krachtige eigenschappen, zorgen wij ervoor dat uw auto altijd zorgeloos start en rijdt, zonder onaangename verrassingen.

Het assortiment van VARTA bestaat uit:

 • VARTA Start-Stop
  De juiste kracht voor de basis start-stop functie
 • VARTA Start-Stop PLUS
  Krachtig, veelzijdig en betrouwbaar
 • VARTA SILVER dynamic
  Maximaal vermogen voor maximale eisen
 • VARTA BLUE dynamic
  De krachtige allrounder
 • VARTA BLACK dynamic
  Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

DYNAMO
Brandt het acculampje op uw dashboard, dan zal hoogstwaarschijnlijk de dynamo niet meer voldoende werken. Wij meten de dynamo door en reviseren deze indien nodig.

 

HULPVEREN
Wanneer uw auto regelmatig zwaar beladen wordt of een LPG installatie bevat, dan kan het noodzakelijk zijn hulpveren of versterkte veren onder de auto te monteren. Dit voorkomt doorzakken en onstabiel rijgedrag.

Een voordelig alternatief is Sistema Gopren. een veerstabiliteit systeem bestaande uit unieke “onder octrooi gefabriceerde” elementen

Wij kunnen u hierbij duidelijk en deskundig informeren. Stuur ons gerust een e-mail indien u meer informatie wenst.

KOPPAKKINGEN
Een lekkende of doorgeslagen koppakking? Wij stellen snel een diagnose en kunnen voor u de pakking vervangen indien noodzakelijk de cylinderkop vlakken of reviseren als er overmatige slijtage is. Tijdens de reparatie kunnen er onvoorziene zaken aan het licht komen zoals overmatige slijtage, barsten of scheuren of ernstiger schade als voorzien. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Voordat we verder gaan met de revisie of reparatie, nemen we altijd eerst contact met u op en overleggen we alle mogelijkheden.

KOPPELINGEN
Herkent u de volgende problemen?

 • uw auto rijdt schokkend weg en komt moeilijk vooruit
 • het koppelingspedaal trilt
 • de koppeling (of u deze nu intrapt of niet) maakt een rammelend geluid
 • de motor jankt zodra u gas geeft, maar gaat slechts langzaam vooruit
 • u kunt de auto moeilijk in de achteruit of 1e versnelling krijgen

Dit zijn symptomen van een slechte of defecte koppeling. Door onze grote ervaring op dit gebied kunnen wij u snel weer veilig op weg helpen.

REMMENSERVICE
Piepende of schavende geluiden tijdens het remmen duiden er meestal op dat er mankementen zijn aan het remsysteem van uw auto. Ook schudden in het stuur tijdens hard remmen zijn een aanwijzing dat er problemen zijn met de remmen. Wij beschikken over een gespecialiseerde remmenservice. Met speciaal gereedschap en speciaal getrainde monteurs kunnen wij tests en reparaties vakkundig uitvoeren. Dus twijfelt u aan uw remmen? U kunt bij ons altijd op korte termijn terecht voor een gratis remmentest en een eerlijk en deskundig reparatieadvies.

16472844_1446960698649667_1536214156094256104_nDoordat de remslang niet goed in de bevestigingsclip zat, heeft de velgrand de remslang bijna doorgesleten. Gelukkig werd dit tijdens de APK-keurig op tijd ontdekt.

RUITREPARATIES
Heeft u een sterretje in uw voorruit? Plak deze dan goed af zodat er geen vuil en vocht in kan komen. Dit komt een onzichtbare reparatie alleen maar ten goede. Maak vervolgens zo snel mogelijk een afspraak voor een ruitreparatie om te voorkomen dat het sterretje een barst wordt.

Een ervaren voorruitspecialist kijkt eerst naar de omvang en het soort beschadiging. Is het sterretje groter dan 3,5 cm doorsnede? Dan moet de voorruit vervangen worden. is de beschadiging kleiner dan 3,5 cm doorsnede? Dan kunnen wij het sterretje vrijwel altijd perfect repareren. Heeft u een beschadiging aan de achterruit of een van de zijruiten? Ook deze kunnen wij altijd repareren en indien mogelijk vervangen.

Verzekering
Bent u W.A. Extra of All Risk verzekerd? Dan is de reparatie voor u helemaal gratis. Moet de ruit vervangen worden, dan betaalt u de helft van uw normale eigen risico. Neem altijd uw groene kaart mee naar de reparatie, zodat wij de reparatiekosten zo snel mogelijk met uw verzekering kunnen regelen.

Het repareren van een ster in uw voorruit
Eerst wordt vocht en lucht uit het sterretje verwijderd. Vervolgens wordt er onder hoge druk een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars in het sterretje gespoten. Deze hard harden wij uit door middel van UV-licht. Zodra de hars is uitgehard, heeft de ruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug. Tot slot werken wij het inslagpunt van het sterretje af met een speciale polish, zodat het sterretje vrijwel onzichtbaar wordt.

SCHOKDEMPERS
Wij zijn MONROE veiligheidsexpert, wat betekent dat wij zeer gespecialiseerd zijn in het complete onderstel van u auto. Hiervoor zijn wij uitgerust met een groot assortiment speciaal gereedschap voor de montage en demontage van schokdempers en toebehoren. Dankzij onze titel MONROE veiligheidsexpert zijn wij in staat een topmerk schokdempers aan te bieden tegen een zeer gunstige prijs en met twee jaar garantie. U kunt bij ons altijd terecht voor een gratis schokdempercontrole en professioneel advies.

Versleten schokdempers en de gevolgen hiervan voor de veiligheid
Onder normale omstandigheden ondergaat een schokdemper 5000 tot 7000 terugveringslagen per gereden kilometer. Na 100.000 kilometer heeft een schokdemper maar liefst 500 tot 700 miljoen keer een cyclus meegemaakt. Na zo’n aantal cycli zijn de mechanische onderdelen van de schokdempers evenals de olie versleten en dienen ze vervangen te worden om verder nog goede prestaties van de ophanging te garanderen. Een rechtstreeks gevolg van een versleten schokdemper is dat de wielen niet langer een goede grip op de weg hebben.

Remafstand
Hoe groter de slijtage van de schokdempers, hoe langer de remafstand van de auto. Aan 45 km/u zullen versleten schokdempers de remafstand met 2 meter verlengen. Bij auto’s uitgerust met het abs-eps systeem (antiblokkeringssysteem) zal die afstand zelfs nog groter zijn. Bij dezelfde snelheid zal de remafstand van een Ford Fiesta bijvoorbeeld 5,8 meter langer zijn. Dit kan het verschil maken tussen een veilige stop en een risico voor een ongeval.

Wegligging
De gemiddelde contactoppervlakte band/weg bedraagt 0,1m  per voertuig, dit komt overeen met 4 ansichtskaarten. Met een versleten schokdemper is die oppervlakte drastisch verminderd. Het risico voor een ongeval wordt hierdoor exponentieel verhoogd. Indien de auto aan laterale wind onderhevig is, zal de laterale drift de auto onstabiel maken en een verlies in wegligging veroorzaken. In een bocht en op een droge weg, zal de maximale veilgheidssnelheid van een auto met 50% versleten schokdempers met 10% afnemen. (bron: tests TÜV)

Aquaplaning
Met 50% versleten schokdempers en 6mm oppervlakte water, ondergaat de auto aquaplaning met  een snelheid van 109 km/u. Met goede schokdempers is dit pas met een snelheid van 125 km/u. De profieldiepte van uw banden heeft hier uiteraard ook invloed op.

Wist u dat?

 • schokdempers erg belangrijk zijn voor uw veiligheid en de veiligheid van medeweggebruikers in het verkeer?
 • 25% van de auto’s met een of zelfs meerdere slechte schokdempers rondrijdt?
 • defecte schokdempers de vermoeidheid van de bestuurder verhogen doordat de auto constant aan het deinen is? Vermoeidheid kan de reactietijd van de bestuurder met 26% verhogen.
 • schokdempers, remmen en banden onderling de ‘veiligheidsdriehoek’ vormen die u beschermt wanneer u rijdt? Maar als een van de elementen niet goed werkt, wordt uw veiligheidsdriehoek een waarschuwingsdriehoek die u niet moet negeren.
 • versleten schokdempers ’s nachts het deinen van de koplampen kan veroorzaken wat tegenliggers kan verblinden en daarnaast ook uw eigen zichtbaarheid kan beperken?

 

 

Trekhaken

Wij monteren Thule of Bosal trekhaken wanneer het gaat om kwaliteit. Wij monteren de trekhaken met de officiële elektrische aansluitingen, zowel 7- als 13-polig. Een 13-polige aansluiting wordt tegenwoordig in alle moderne aanhangwagens en caravans toegepast.

Ook kan het nodig zijn de trekhaak aan te melden op de boordcomputer van uw auto. Dit wordt uiteraard ook door ons gedaan.

 

Uitlaten

Als uitlaatspecialist monteren wij hoofdzakelijk het merk BOSAL, wereldleider op het gebied van uitlaten. Door het zeer grote aantal uitlaten dat wij op voorraad hebben, kunnen wij u in de meeste gevallen direct van dienst zijn wanneer de uitlaat van uw auto het begeven heeft. Wij bieden deze BOSAL uitlaten aan tegen een zeer scherpe prijs, inclusief gratis montage en twee jaar garantie.

Voor de sportieve rijder leveren wij ook sportuitlaten. Wij voeren de merken Remus, Sebring en Laser.

logo_remus

sebringlogo

laserlogo

 

Uitlezen boordcomputer

Met onze moderne Bosch diagnose apparatuur kunnen wij bij 95% van de auto’s vanaf modeljaar 1990 via de EOBD-aansluiting in uw auto het foutgeheugen uitlezen en storingen opsporen in het motormanagement systeem. De modernere auto’s bevatten namelijk een elektronisch geheugen dat een storing of defect automatisch opslaat. Onze diagnoseapparatuur leest de opgeslagen fouten uit en helpt ons de storing te lokaliseren, zodat wij deze kunnen herstellen.

Verlichting

In het verkeer is goede verlichting van groot belang. Maar liefst 37% van de auto’s zakt voor de verlichtingstest. Goed werkende verlichting is niet alleen essentieel om zelf goed te kunnen zien, maar ook om goed gezien te worden. Het is dan ook erg belangrijk dat uw autoverlichting regelmatig gecontroleerd wordt.

Het juist afstellen van de koplampen komt erg nauw. Daarom kunt u bij ons altijd zonder afspraak terecht voor het afstellen van de koplampen.

P1110370 klein.jpg
De linker koplamp wordt juist afgesteld voor de APK keuring.

Ook voor het vervangen van een kapotte lamp kunt u altijd zonder afspraak langskomen. Bij moderne auto’s moeten er vaak eerst allerlei onderdelen gedemonteerd worden om bij de kapotte lamp te kunnen komen, waardoor het zelf vervangen van de lamp steeds lastiger wordt.

12208766_1089023484443392_5402487644639878862_n
Het is niet altijd “even” een lampje vervangen. Om het lampje van deze Honda Jazz te vervangen moest de hele wielbekleding worden losgehaald.

Zorg er bovendien voor dat u de koplampen regelmatig schoonmaakt. Vuil kan er namelijk voor zorgen dat de lichtopbrengst vermindert tot wel 80%. Bescherm uzelf en andere weggebruikers en zorg voor goede verlichting van uw auto.

 

Versnellingsbak

Is de automatische of handgeschakelde versnellingsbak in uw auto kapot? In samenwerking met een gespecialiseerd revisiebedrijf wordt een diagnose gesteld en worden de reparatiemogelijkheden met u doorgenomen en wordt de reparatie compleet verzorgd.

Versnellingsbak olieDe versnellingsbak olie die we aftappen hoort blank of lichtbruin te zijn. Deze olie bevat zeer veel aluminium slijpsel wat duidt op een extreme overmatige slijtage.

Wiellagers

Zoals alle auto-onderdelen zijn ook de wiellagers van uw auto aan slijtage onderhevig. Een versleten wiellager herkent u aan een zoemend, fluitend geluid tijdens het rijden. U kunt altijd zelf een simpele controle uitvoeren om er zeker van te zijn dat het wiellager versleten is: probeer het wiel waar het zoemende geluid vandaan komt heen en weer te bewegen. Als dit op een schokkende, bonkende manier gaat, dan is het wiellager kapot en moet u deze zo snel mogelijk laten vervangen. Rijdt u te lang door met een versleten wiellager, dan kan dit ernstige beschadigingen veroorzaken.

P1230929 klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s